Οι δράσεις μας για το 2018 και 2019, ενημερωθείτε!

Οι δράσεις μας για το 2018 και 2019, ενημερωθείτε!

    Το κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Παιδοψυχιατρικής και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ αντιλαμβανόμενο τις αυξανόμενες ανάγκες για πληροφόρηση και υποστήριξη των συνανθρώπων μας ανακοινώνει τις δράσεις του για τη χρονιά 2018-2019 που θα πραγματοποιηθούν στο υποκατάστημά μας στη Λαμία, στη Βύρωνος 13, στον 2ο όροφο.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια που έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων αλλά και στην περαιτέρω υποστήριξη και εξέλιξη των ενηλίκων μέσω της καλύτερης γνωριμίας με τον εαυτό μας.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν απο την υπεύθυνη των κέντρων Κατερίνα Αρ. Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια και τη συνεργάτιδα των κέντρων Μαρία Καραταράκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.
Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν απο την κ.Μαρία Καραταράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Σαββατο 10 Νοεμβριου 2018 5:30-7:00 ομιλία δωρεαν
“Η πρόκληση να είμαστε γονείς”.
Οι δυσκολίες του γονεικού ρόλου μπορούν να γίνουν συνάμα και οι μεγαλύτερες προκλήσεις του. Ποιες είναι αυτές; Προτάσεις και κατευθύνεις για να διευκολυνθεί ο γονιός στο ρόλο του και να τον ζήσει με μεγαλύτερη χαρά.
Η σημασία της πρώιμης παρέμβασης στα παιδιά και ποιοι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στο γονιό, επεξήγηση των όρων Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής , Παιδοψυχίατρος, Ψυχολόγος.

Σαββατο 17 Νοεμβριου 2018 5:30-7:00 ομιλία δωρεαν
“Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών – το αίτημα της εποχής μας- και ο ρόλος της οικογένειας στην ανάπτυξή της”.
Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη, γιατί είναι τόσο σημαντική και πώς μπορούν οι γονείς να γίνουν συναισθηματικοί μέντορες για τα παιδιά τους;

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 Βιωματικό εργαστήριο 5:00 με 8:00 
«Αντιμετωπίζοντας το άγχος»
Υπάρχει το υγιές άγχος αλλά υπάρχει κι εκείνο που μας αποσυντονίζει, απλώνει τα δίχτυα του στο νου, στην ψυχή, στο σώμα, στις σχέσεις μας και μολύνει τη ζωή μας.
Στο εργαστήριο θα μάθουμε για τις μορφές του άγχους, θα διερευνήσουμε τις πηγές του και θα ανακαλύψουμε τρόπους να το διαχειριζόμαστε και να το ξεπερνάμε.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Σαββατο 8 Δεκεμβριου 2018 5:30-7:00 ομιλία δωρεαν

“Όρια – ένα δύσκολο γονεικό καθήκον, με ποιούς τρόπους μπορώ να οριοθετώ αποτελεσματικά το παιδί μου”  Από τα πιο δύσκολα καθήκοντα του γονιού είναι η οριοθέτηση των παιδιών. Πολλές φορές μας δυσκολεύει, μας στενοχωρεί και μας προκαλεί σύγχυση. Ποιος είναι ο ρόλος των ορίων στην ζωή των παιδιών και με ποιο τρόπο μπορούμε να βάζουμε πιο αποτελεσματικά όρια;

“Δημιουργικοί και διδακτικοί τρόποι απασχόλησης των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους” Το να βρίσκουμε τρόπους να απασχολούμε τα παιδιά με πράγματα σχετικά με την ηλικία τους, σε αρκετούς φαίνεται δύσκολο. Πολλές φορές προσπαθούμε να κάνουμε δραστηριότητες με τα παιδιά μας χωρίς να δείχνουν ενδιαφέρον και να συμμετέχουν ευχάριστα. Θα μάθουμε ποιές δραστηριότητες είναι πιο κατάλληλες για την ηλικία τους και πως να κάνουμε ποιο ελκυστικά τα παιχνίδια μαζί τους.

Κυριακη 9 Δεκεμβριου 2018 Βιωματικό εργαστήριο 5:00 με 8:00
«Γιατί δυσκολευόμαστε να κάνουμε καλές αλλαγές; Ο ρόλος των πεποιθήσεων στην εξέλιξη της ζωής μας»
Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουμε τόσο δύσκολα ακόμη και όταν ξέρουμε τι όφελος θα έχουμε από αυτό; Με ποιο τρόπο πραγματοποιείται η αλλαγή; Ποιος είναι ο ρόλος των πεποιθήσεων στη δυσκολία μας να βελτιωθούμε προς το καλύτερο και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να μπει στο δρόμο της αλήθειας του και να ελευθερωθεί; Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα μικρό βήμα, λέει ο Λάο Τσε. Στο εργαστήριο αυτό ας δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας για ένα τέτοιο βήμα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 5:30-7:00 ομιλία δωρεαν
“Εφηβεία, η άγρια ηλικία, δρόμοι και προτάσεις επικοινωνίας με τους εφήβους”.
Η εφηβεία, μια θύελλα στη ζωή του παιδιού κι όλης της οικογένειας. Πώς μπορεί η οικογένεια να στηρίξει τον έφηβο έτσι ώστε να τα βγάλει πέρα με τις νέες μεγάλες απαιτήσεις της ζωής του χωρίς να χάσει την συναισθηματική επαφή μαζί του;

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 2019 Βιωματικό εργαστήριο 5:00 με 8:00
«Ό,τι δε λέει το στόμα το λέει το σώμα.
Συνομιλώντας με το σώμα μας και ανακαλύπτοντας την κρυφή του αλήθεια»
Στον κόσμο αυτό ερχόμαστε με ένα σοφό και επιστήθιο φίλο και σύμμαχο, το σώμα μας. Το σώμα δεν είναι μόνο σωματικό, έχει και την ικανότητα να «μιλάει» αλλά και να θυμάται μιας και το σώμα κρατά και αποθηκεύει συναισθήματα. Στο εργαστήρι θα μιλήσουμε για το πώς η ψυχή αποτυπώνεται στο σώμα (ψυχοσωματικά συμπτώματα) και με βιωματικές ασκήσεις που θα μοιραστούμε θα συνομιλήσουμε μαζί του και θα πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 5:30-7:00 ομιλία δωρεαν
Ο θυμός των παιδιών, ο ρόλος του στην ανάπτυξη του παιδιού και τρόποι με τους οποίους μπορεί ο γονιός να τον αντιμετωπίσει”.
Ο θυμός των παιδιών φέρνει πολλές φορές τους γονείς σε αμηχανία και αίσθηση αδυναμίας. Είναι όμως πολύ σημαντικό συναίσθημα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξή τους. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν να διαχειρίζονται το θυμό;

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 Βιωματικό εργαστήριο 5:00 με 8:00
«Παιδικές αναμνήσεις και τι αποκαλύπτουν για την αλήθεια της ζωής μας»
Η παιδική μας ηλικία είναι το σεντούκι με τις κρυμμένες απαντήσεις για την πορεία της ζωής μας. Ο τρόπος που βιώσαμε τον κόσμο σαν παιδιά προεκτείνεται στην ενήλικη ζωή μας και την καθορίζει. Κάθε τι όμως που γίνεται αντιληπτό και φανερό μπορεί και να επιφέρει αλλαγές προς το καλύτερο. Τι αποκαλύπτουν οι παιδικές αναμνήσεις για την στάση ζωής μας και τις συμπεριφορές μας; Ανακαλύπτοντας αυτό μπορούμε να βρούμε νέους δρόμους προσωπικής έκφρασης και ελευθερίας.

Πληροφορίες:

  • Η κράτηση των θέσεων μπορεί να γίνεται καθημερινές 5 με 8 στα τηλέφωνα: 2231602057 και 6977717665
  • Στις ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα πρέπει να γίνεται κράτηση της θέσης έως και 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
  •  Τα βιωματικά εργαστήρια είναι 3ωρα και έχουν κόστος συμμετοχής 20 ευρώ ανα άτομο. Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την καταβολή του 50% της συμμετοχής.

Θα λειτουργήσουν και τα παρακάτω τριμηνιαία βιωματικά εργαστήρια με συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα σταθερά και κόστος 50 ευρώ το μήνα ανα άτομο.

«Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης»
Το πιο συναρπαστικό ταξίδι είναι αυτό που κάνουμε για να ανακαλύψουμε και να συναντήσουμε τον αυθεντικό εαυτό μας.
Με βιωματικές ασκήσεις που θα μοιραζόμαστε μέσα στο φροντιστικό και υποστηρικτικό κλίμα της ομάδας μπορούμε πιο εύκολα να έρθουμε σε επαφή με τις ανάγκες μας και να αρχίσουμε πραγματικά να τις ακούμε και να τις εκπληρώνουμε.

«Ομάδα επικοινωνίας και έκφρασης εφήβων»
Στην ομάδα αυτή οι έφηβοι θα έχουν το «χώρο» να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας.
Θα ασχοληθούμε με θέματα όπως: σχέσεις και επικοινωνία, επίλυση συγκρούσεων, διαχείριση συναισθημάτων, διαχείριση άγχους,ενδιαφέροντα.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας και να μιλήσουμε για τα θέματα που σας απασχολούν.

 “Η ευτυχία δεν είναι κάτι ετοιμοπαράδοτο. Επέρχεται με τις πράξεις μας” Δαλάι Λάμα

Kαλέστε τώρα για μια δωρεάν συνάντηση με την υπεύθυνηLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this