Ψυχοθεραπεια

Ψυχοθεραπεία είναι η διαδικασία όπου ο ειδικά εκπαιδευμένος  παιδοψυχιατρος ψυχολόγος–ψυχοθεραπευτής σχετίζεται και αλληλεπιδρά με ένα άτομο, ζευγάρι ή οικογένεια που αναζητά βοήθεια για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει, με σκοπό να του προσφέρει περισσότερες οπτικές και εναλλακτικές που θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν.
Η ατομική ψυχοθεραπεία του παιδιού έχει ως στόχο την υποστήριξη και θεραπεία του παιδιού με πρωτογενείς ή συνοδές διαταραχές στο συναίσθημα και στη συμπεριφορά, καθιστώντας το ικανό να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
 
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ο ψυχοθεραπευτής προσπαθεί να βοηθήσει το παιδί στην κατανόηση, αναγνώριση και αποδοχή των συναισθημάτων του, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον γι’ αυτό.
Μέσω ποικίλων ψυχολογικών μεθόδων (παιχνίδι, δραματοποίηση, ζωγραφική ή οτιδήποτε κεντρίζει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα), τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφράσουν ό,τι τους απασχολεί και βάζει φραγμούς στην ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και προσαρμογή τους στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Κατερίνα Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια

Υπεύθυνη κέντρου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Kαλέστε τώρα για μια δωρεάν συνάντηση