Καλοκαιρινή προετοιμασία σε ένα μήνα για την Α΄ Δημοτικού – Μάθετε πως!

Καλοκαιρινή προετοιμασία σε ένα μήνα για την Α΄ Δημοτικού – Μάθετε πως!

Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά βήματα του παιδιού μας και πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.​

 • Μήπως το παιδί σας δυσκολεύεται στο νηπιαγωγείο να παίξει με τα άλλα παιδιά;
 • Δεν ακολουθεί τους κανόνες;
 • Νιώθετε ότι δεν είναι αρκετά ώριμο για το νέο σχολείο;
 • Σας εκφράζει φόβο για τα μεγαλύτερα παιδιά;
 • Δυσκολεύεται να εκφραστεί και να περιγράψει πώς περνάει στο νηπιαγωγείο του;
 • Θα θέλατε να ξέρει να αναγνωρίζει γράμματα και αριθμούς πρίν ξεκινήσει αλλά δεν είστε σίγουροι πως είναι σωστό να γίνει χωρίς να το κουράσετε;

Και φέτος, για δεύτερη χρονιά το Κέντρο Λογοθεραπείας Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής υποστήριξης “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” διοργανώνει ομάδες προετοιμασίας των παιδιών που τελειώνουν το νηπιαγωγείο και ετοιμάζονται να φοιτήσουν στην Α΄ δημοτικού την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι ομάδες θα έχουν εως 6 παιδιά και στόχο θα έχουν τη βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά κυρίως την κοινωνικοποίηση και την προσομοίωση των κανόνων της Α΄ δημοτικού μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδια.

Είναι μια καλή ευκαιρία μετά το τέλος των σχολείων τα παιδιά να μπούν σε μια νέα ομάδα και να προσομοιώσουν σε μικρότερη κλίμακα την επόμενη χρονιά.

Οι ομάδες θα διαρκέσουν 1 μήνα, από τις 12 Ιουνίου εως τις 12 Ιουλίου με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί.

 • Τριτη 12/6 και Πεμπτη 14/6 θα είναι η εβδομάδα των ομάδων, της κοινωνικοποίησης των παιχνιδιών και των κανόνων της τάξης
 • Τριτη 19/6 και Πεμπτη 21/6 θα είναι η εβδομάδα των καθημερινών δεξιοτήτων, των προμαθηματικών εννοιών και των γνωστικών δεξιοτήτων
 • Τριτη 26/6 και Πεμπτη 28/6 θα είναι η εβδομάδα της περιγραφής και της αφήγησης
 • Τριτη 3/7 και Πεμπτη 5/7 θα είναι η εβδομάδα της φωνολογικής ενημερότητας, της προανάγνωσης
 • Τριτη 10/7 και Πεμπτη 12/7 θα είναι η εβδομάδα της λεπτής κινητικότητας, των προγραφικών ασκήσεων και των παιχνιδιών με τα γράμματα και τους αριθμούς.

Οι δραστηριότητες θα έχουν εναλλαγή ανά εβδομάδα, έτσι ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, αλλά και να διασκεδάσουν μαζί με την ομάδα τους με δημιουργικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Η διάρκεια της κάθε συνάντησης της ομάδας θα είναι 2 ώρες με μικρό διάλλειμα για ελεύθερο παιχνίδι και σνακ στο χώρο του κέντρου.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 10 συναντήσεις σε πρωινές ώρες

Η προετοιμασία δεν υποκαθιστά κανενός είδους θεραπευτικό πρόγραμμα παρά δρα επικουρικά εντάσσοντας το παιδί σε ομάδα και γενικεύοντας τις δεξιότητές του πέρα από το περιβάλλον ένας προς έναν.

Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά που είτε παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα είτε όχι και απλά επιθυμούν την καλύτερη προετοιμασία τους για το νέο περιβάλλον του δημοτικού και την ενίσχυση των ικανοτήτων τους.

Στο κάθε παιδί που θα συμμετάσχει παρέχεται δωρεάν μια αδρή εκτίμηση των ικανοτήτων του στην αρχή του προγράμματος και συνάντηση με τους γονείς πριν και μετά το τέλος του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι θεραπευτές με εμπειρία στη διαχείριση ομάδων και στην ανάπτυξη των επιμέρους δεξιοτήτων.

Σε κάθε συνάντηση παράλληλα με τις δραστηριότητες της ημέρας θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ομαδικό παιχνίδι για κοινωνικές συνδιαλλαγές για ομαδικές κατασκευές και διασκέδαση!

Σε κάθε παιδί παρέχεται ατομικός φάκελος με τις δραστηριότητές του και χυμός και σνακ στο διάλλειμα.

Το κόστος του προγράμματος συνολικά είναι 100 ευρώ για κάθε παιδί και για τις 10 συναντήσεις (20 ώρες).

Για οποιαδήποτε απορία ή επιπλέον ενημέρωση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα 22310 45354 – 6979333630 και να κανονίσουμε μία συνάντηση για πληρέστερη και αναλυτική ενημέρωση για όλα τα στάδια της προετοιμασίας.

Η υπεύθυνη του Κέντρου

Κατερίνα Αρ. Τσούμα Λογοθεραπεύτρια

Kαλέστε τώρα για μια δωρεάν συνάντηση με την υπεύθυνη
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this