Η 4η δραστηριότητα!

Η 4η δραστηριότητα!

Η ζωγραφική αλλιώς!

Η ζωγραφική αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων των παιδιών όλων των ηλικιών. Έχουμε συνηθίσει μεχρι τώρα να εισάγουμε τη ζωγραφική στα παιδιά μετά τα 2 έτη για λόγω ασφάλειας των ίδιων αλλά και του σπιτιού μας..

Την κλασσική ζωγραφική με χαρτί, μαρκαδόρους ή άλλες μπογιές είμαι σίγουρη οτι όλοι την ξέρετε. Ακόμα και τα οφέλη στην ανάπτυξη των γνωστικών και λεκτικών δεξιοτήτων των παιδιών!

Η ζωγραφική παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών καθώς είναι ο πρώτος τρόπος που έχουν να απεικονίσουν σε χαρτί το πώς νιώθουν για καθένα ή καθετί που τους περιβάλλει, γι αυτο και στις θεραπευτικές συνεδρίες χρησιμοποιείται πολύ συχνά η ζωγραφική, όταν ένα παιδί δυσκολεύεται να εκφραστεί λεκτικά να το κάνει μέσα απο εικόνες.

Ποιά είναι λοιπόν η δραστηριότητα αφού όλα αυτά είναι γνωστα;

Η ζωγραφική έχει πολλόυς τρόπους και σκέφτηκα να σας δείξω μερικούς έξω απο τους συνηθισμένους.

Ζωγραφίστε με ένα αμάξι:

  • Χρειάζεστε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί, απο ρολό ή χαρτί πειτυλίγματος( απο την ανάποδη) που το βάζετε στο πάτωμα
  • 2 -5 αυτοκινητάκια μεσαίου μεγέθους που μπορεί να δεθεί με ένα λαστιχάκι ή σκοινί ο μαρκαδόρος
  • μαρκαδόρους που ξεβάφουν εύκολα​

Κολλήστε ή δέστε στο πίσω μέρος των αμαξιών απο ένα ή 2 μαρκαδόρους και αρχίστε τους αγώνες και δείτε ποιός θα φτιάξει τη καλύτερη ζωγραφιά.

Ζωγραφίζω μέσα στη σακούλα!

Θα χρειαστείτε

  • ​Σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν ερμητικά, θα βρείτε ποικιλία μεγεθών στα σουπερ μάρκετ, διαλέξτε αυτό που σας αρέσει.
  •  Σελοτέιπ ή κολλητική ταινία μεγάλη
  • Δαχτυλομπογιές ή τέμπερες υγρές σε διάφορα χρώματα

Βάλτε μέσα στις σακούλες απο λίγο χρώμα σε διαφορετικά σημεία, χρησιμοποιήστε 3 εως 4 χρώματα τη φορά. Κλείστε τις πολύ καλά και σφραγίστε με κολλητική ταινία για περισσότερη ασφάλεια. Βρείτε ένα παράθυρο που μπορεί να φτάσει το παιδί αλλιώς μια επίπεδη επιφάνεια (όπως ένα χαμηλό τραπέζι). Κολλήστε εκεί πάνω τη σακούλα βάζοντας περιμετρικά ταινία και αρχίστε τη ζωγραφική!

Συμβουλή: για έξτρα λάμψη Χριστουγέννων βάλτε και υγρή χρυσόσκονη στη σακούλα και δείτε την να λάμπει στο φώς της ημέρας!

Ζωγραφίζω με σφουγγάρι!

Θα χρειαστείτε κομμάτια απο σφουγγάρι, μανταλάκια, δαχτυλομπογιές και χαρτί. Πιάστε με κάθε μανταλάκι ένα κομμάτι σφουγγάρι και βουτήξτε το στη μπογιά. Τώρα ξεκινήστε τις δημιουργίες σας!

Καλές καλλιτεχνικές δημιουργίες!

Kαλέστε τώρα για μια δωρεάν συνάντηση με την υπεύθυνηLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this