Η ομάδα μας!

Η ομάδα μας είναι επιστήμονες με όνομα και επώνυμο, είναι θεραπευτές πάνω από όλα!

Για αυτό και μας αρέσει να είναι γνωστός στον γονέα που θα έρθει στο κέντρο μας ποιός είναι ο θεραπευτής του παιδιού του. Το κάθε παιδί το αναλαμβάνει συγκεκριμένος θεραπευτής μέχρι την ολοκλήρωση του θεραπευτικού προγράμματος. Χτίζουμε θεραπευτικές σχέσεις με το κάθε παιδί ή ενήλικα ξεχωριστά και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας! 

Σε μια εποχή που κάποιοι απλά δηλώνουν ότι είναι, χωρίς να είναι, και αναλαμβάνουν παιδιά με δυσκολίες χωρίς να γνωρίζουν τί είδους θεραπεία θα έπρεπε να εφαρμόσουν, εμείς από το 2011 απευθυνόμαστε σε γονείς και παιδιά με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.

Συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και των οικογενειών σας με αγάπη και αλήθεια! 

 

Κατερίνα Αρ.Τσούμα,

Λογοθεραπεύτρια, Επιστημονικά υπεύθυνη κέντρων

Σύντομο βιογραφικό

Η Κατερίνα Αρ. Τσούμα αποφοίτησε απο το 1ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας το 2001. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Πατρών στο τμήμα Λογοθεραπείας απο το οποίο αποφοίτησε το 2006 με βαθμό Λιαν Καλώς 7,37. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας παιδιών και ενηλίκων, παράρτημα Λαμίας. Εργάστηκε απο το 2006 εως και το 2011 ως εξωτερική συνεργάτης σε διάφορα ιδιωτικά θεραπευτικά πλαίσια στη Λαμία, Θήβα, Αταλάντη, Άμφισσα καθώς και σε δημόσια σχολεία ως ωρομίσθια λογοθεραπεύτρια. Έχει πραγματοποιήσει εθελοντική εργασία στο Ειδικό Δημοτικό Λαμίας καθώς και στα ορφανοτροφεία Αρρένων και Θηλέων της Λαμίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων εξειδίκευσης σε όλους τους τομείς που άπτεται η επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Ενδεικτικά : «Εκπαίδευση στη χορήγηση του Μέταφων τέστ. Αναπτυξιακά δεδομένα και πρόγραμμα ενίσχυσης φωνολογικής επίγνωσης»

«Διαταραχές επικοινωνίας και λόγου στον αυτισμό»

«ΜΑΚΑΤΟΝ – Εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας με εικόνες»

«TEACCH  βασικές αρχές δομημένης εκπαίδευσης στον αυτισμό»

«Παιδιατρική δυσφαγία:Λήψη αποφάσεων σε πολύπλοκους ασθενείς»

«Θεραπεία και αποκατάσταση τραυλισμού στην παιδική ηλικία»

«Εισαγωγή στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση»

« Διαταραχές φώνησης: Αξιολόγηση και θεραπεία»

« The Lindombe Program of Early Stuttering Intervention»

« Παιδικός Τραυλισμός: Αξιολόγηση και Θεραπευτική Αντιμετώπιση»

«Επίμονος Τραυλισμός: Με έμφαση σε εφήβους και ενήλικες»

«Social Stories and Comic strip conversation»

«Intesive interaction & ASD» Πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης και Αυτισμός

« A Three Part treatment plan for oral placement therapy» για τη μυολειτουργική ενδυνάμωση των αρθρωτών

«The Accent method for Voice therapy» για τη θεραπεία φωνής

Lego based therapy,(θεραπευτική μέθοδος ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα σε ομάδα για παιδιά με αυτισμό, Σύνδρομο Ασπεργκερ και διαταραχές στην κοινωνική επικοινωνία).

“Hanen More than words” Certified Slt ( μεθοδος δομημένης εκπαίδευσης των γονιών παιδιών με επικοινωνιακές δυσκολίες και διαχυτες αναπτυξιακές διαταραχές)

“SPEAK OUT!®” Θεραπεία φωνής και επικοινωνίας για άτομα με νόσο Πάρκινσον.

Έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση διαταραχών όπως ο αυτισμός και η αναπτυξιακή καθυστέρηση. Πραγματοποιεί τα λογοθεραπευτικά προγράμματα πρώιμης παρέμβασης στις ηλικίες 0 έως 3 ετών κατά προτεραιότητα.

Είναι η επιστημονικά υπεύθυνη των κέντρων και εποπτεύει την ομάδα των θεραπευτών που πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα.


Κατερίνα Τσούρα MD, MSc ειδικός Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων

Η Κατερίνα Τσούρα MD, MSc είναι ειδικός Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων. Η ιατρός αποφοίτησε το 2006 από την Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. Ακολούθησε διετής φοίτηση της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ με τίτλο «Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική». Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο». Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην ειδική κλίμακα για νεογνά Neonatal Behavioral Assessment Scale από το Brazelton Centre UK, λαμβάνοντας Πιστοποιητικούς Τίτλους από το Brazelton Center του νοσοκομείου Boston Children’s Hospital και από το CDC των ΗΠΑ. 

Από το 2010 η ιατρός είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Κεντρικού Τομέα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2015 συμμετέχει ενεργά στο Ειδικό Ιατρείο μικρών παιδιών ηλικίας 0-4.

Στα ειδικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντα της ιατρού συγκαταλέγονται η αλληλεπίδραση μητέρας-βρέφους, η πρώιμη παρέμβαση στις αναπτυξιακές δυσκολίες και η πρώιμη ανίχνευση και πρόληψη του αυτισμού.

Συμμετέχει ανελλιπώς  σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και σε κλινικές μελέτες και εργασίες.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχικής Υγείας των Βρεφών, της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας και των Leaders of the Field-Neonatal Behavior International.

Συνεργάζεται με το Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων «Επικοινωνία» απο το 2020.


Γιώργος Παπαπούλιος, Λογοθεραπευτής, Μέλος ΣΕΛΛΕ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Παπαπούλιος Γεώργιος και εργάζομαι ως Λογοθεραπευτής στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων «Επικοινωνία». Αποφοίτησα από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών στις 14 Δεκεμβρίου του 2016 αφού ολοκλήρωσα την πρακτική μου στο Κέντρο Αποκατάστασης και Φυσικής Ιατρικής «Κένταυρος» και την πτυχιακή μου εργασία με θέμα «Η σχέση της Δυσπραξίας με τις Φωνολογικές και Αρθρωτικές Διαταράχες. Συγκριτική μελέτη των ικανοτήτων Φωνολογικής Ενημερότητας παιδιών προσχολικής ηλικίας με Διαταραχές Λεκτικής Παραγωγής».
Έχω παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια:
-Βασική Κατάρτιση PECS
-Η Προοπτική της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης για Παρέμβαση στις ΔΑΦ
-Βασική Εκπαίδευση στην Εντατική Αλληλεπίδραση
-Παρέμβαση στις Αρθρωτικές και Φωνολογικές Διαταραχές
-Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία), ΔΕΠΥ και Προβλήματα Συμπεριφοράς
-Normal and Abnormal Brain Organization of Language
-40 Hour Coursework Requirement for ABA

Βασικό Σεμινάριο του Γλωσσικού Προγράμματος ΜΑΚΑΤΟΝ
-Learning Through Play with Build me Emotions & Story Tales (LEGO Education Academy)

SPEAK OUT! ® :A PRACTICAL APPROACH to TREATING PARKINSON’S

LEGO® Education WeDo 2.0

– Εισαγωγή στη Σχολική Ψυχολογία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επίσης εργάστηκα ως συνοδός παράλληλης στήριξης τη σχολική χρονιά 2018-2019 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.
Η κοινή πορεία με το Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων «Επικοινωνία» ξεκίνησε τον Απριλίο του 2018 και έκτοτε διατηρούμε μία εξαιρετική συνεργασία.


Ιωάννα Λεονταρίδη, Β. Εργοθεραπεύτρια

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Λεονταρίδη Ιωάννα, σπούδασα στην Αθήνα στο ΙΕΚ Μεταμόρφωσης, αποφοίτησα το 2018 και η ειδικότητα μου είναι βοηθός Εργοθεραπείας.
Έκανα πρακτική άσκηση σε νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαιτεϊο, σε ειδικό δημοτικό σχολείο, στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.
Πραγματοποίησα την εξάμηνη πρακτική μου άσκηση στο κέντρο «Επικοινωνια».
Μερικά από τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει είναι:
«δυσλεξία»
«ζώντας και επικοινωνώντας με τον αυτισμό»
«άκρα χείρα»
«σύγχρονες μορφές ψυχοθεραπείας»
Εργάζομαι από το Μάρτιο του 2019 στο κέντρο Επικοινωνία,  και ασχολούμαι με αναπτυξιακές διαταραχές, συγκεκριμένα με Αυτισμό και ΔΕΠΥ αλλά και με ψυχοκινητική καθυστέρηση, Δυσπραξία, Δυσγραφία και Νοητική Υστέρηση. 

 


Λάμπρου Μαίρη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Σύντομο βιογραφικό

H Λάμπρου Μαίρη είναι Ψυχολόγος και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όντας πτυχιούχος Ψυχολογίας με κατεύθυνση στην Κλινική Ψυχολογία και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Ειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στη Διαλεκτική-Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου στην Αθήνα. Παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση, παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα πάνω σε τομείς όπως η Ειδική Αγωγή, η Εκπαίδευση Ενηλίκων, η Υποστήριξη ατόμων σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων / Αιτούντων Άσυλο, η Έμφυλη Βία, η Συμβουλευτική και Προπονητική Ζωή, οι Εξαρτησιογόνες Ουσίες και η Τρίτη Ηλικία.
Από το 2010 έχει εργαστεί εθελοντικά και μη, σε ποικίλους οργανισμούς με κύριο μέλημα την πρόληψη και την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων σε πλαίσια όπως σε σχολικές μονάδες του Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Υποστήριξης Νέων, Γυναικείων ερευνών και μελετών και στην Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών.

Παρέχει υπηρεσίες ατομικής και οικογενειακής ψυχοθεραπείας στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων – Επικοινωνία απο το 2018.

 


Ρένεσης Μαρίνος, Εργοθεραπεύτης

Σύντομο βιογραφικό 

Ο Ρένεσης Μαρίνος αποφοίτησε τον Ιούλιο 2019 από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς 8,25. Η κλινική του πρακτική έως σήμερα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα κυρίως των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Πιο συγκεκριμένα, έχει εκτελέσει πρακτική άσκηση στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Αθηνών, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αιγάλεω καθώς και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί και σε ξενώνες αυτού. Επί τρείς χρονιές έχει συμμετάσχει ως συνοδός ΑμεΑ σε κατασκηνωτικά προγράμματα. Έχει εξειδικευτεί στην θεραπευτική κολύμβηση (Halliwick) και σε μεθόδους προσέγγισης στον αυτισμό (όπως το TEACCH). Το ενδιαφέρον του για συνεχή ανέλιξη τον έχει ωθήσει στην παρακολούθηση πληθώρων συνεδρίων και σεμιναρίων που αφορούν την εργοθεραπευτική πράξη.

Παρέχει υπηρεσίες εργοθεραπείας στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων – Επικοινωνία απο το 2020.

 


Δέσποινα Καλλή, Ψυχολόγος

Σύντομο βιογραφικό

Αποφοίτησα από από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο το 2019 και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχω εκπαιδευτεί σε εργαλείο για την ανίχνευση προβλημάτων στις επιτελικές λειτουργίες, την συγκέντρωση και την προσοχή σε παιδιά και έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο με τίτλο «Πρακτικές Εφαρμογές στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία.». Όσον αφορά την επαγγελματική μου εμπειρία, στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης, εργάστηκα στην Ψυχιατρική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Παρέχω υπηρεσίες ατομικής και οικογενειακής ψυχοθεραπείας/ συμβουλευτικής γονέων στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων – Επικοινωνία, απο το 2019.

 


Μαρία Γιαννακοπούλου,

γραμματειακή υποστήριξη, υπεύθυνη προσωπικού κέντρων

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Μαρία Γιαννακοπούλου και εργάζομαι στην γραμματεία του Κέντρου Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης Παιδιών και Ενηλίκων «Επικοινωνία» από τον Οκτώβριο του 2019. Αποφοίτησα από το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας το 2011 πραγματοποιώντας την πρακτική μου άσκηση στο Μαιευτικό, Γυναικολογικό και Χειρουργικό Κέντρο «Λητώ». Στην συνέχεια εργάστηκα ως γραμματεία διεύθυνσης στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Διαμαντόπουλος» και έπειτα στον Όμιλο Ιατρικών Εταιρειών «Βιοϊατρική» ως υπάλληλος γραφείου-εξυπηρέτησης πελατών. Παράλληλα, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστημίο στο τμήμα «MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

_______________________________________________________________________

Ευθύμιος Αγγράς, Ειδικός Παιδαγωγός
 
Σύντομο βιογραφικό
Ονομάζομαι Ευθύμιος Αγγράς και εργάζομαι ως Ειδικός Παιδαγωγός στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων «Επικοινωνία». Αποφοίτησα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχω κάνει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ενδεικτικά κάποια από τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει είναι: Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία στο ΕΚΠΑ – Προβλήματα Συμπεριφοράς Παιδιών και Εφήβων – Κακοποίηση- Παραμέληση Ανηλίκων. Έχω κάνει την πρακτική μου στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Αιγάλεω.
Παρέχω υπηρεσίες μαθησιακής αποκατάστασης σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων – Επικοινωνία, απο το 2020.
________________________________________________________________________________
 

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Κρυσταλλία Κωστακοπούλου. Σπούδασα στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης και αποφοίτησα το 2019 ως Βοηθός Εργοθεραπείας. Έκανα πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής (ΚΕΑ) , στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΖΙ.

Την εξάμηνη πρακτική πραγματοποίησα στο ‘’Θέτις’’ Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού, Εφήβου & Οικογένειας , Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ) στην Θεσσαλονίκη.

Έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο ‘’Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος, Οπτικές Στρατηγικές με Βάση τις Αρχές TEACCH, Επικοινωνία και Διαχείριση της Συμπεριφοράς’’ και το σεμινάριο με θέμα ‘’Βοηθήματα καθημερινής ζωής’’. Επίσης, έχω παρακολουθήσει την ημερίδα με θέμα ‘’Επανανοηματοδοτώντας την αναπηρία’’.

 Παρέχω υπηρεσίες ως βοηθός Εργοθεραπείας στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων ‘’Επικοινωνία’’, από το 2020.

________________________________________________________________________________

 

 
Δήμητρα Κούτσικου, Ειδική Παιδαγωγός
 
Σύντομο βιογραφικό
 

Ονομάζομαι Κούτσικου Δήμητρα και εργάζομαι ως Ειδικός παιδαγωγός Στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων << Επικοινωνία >>.

Αποφοίτησα από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Εκπαίδευσης Και Αγωγής Στην Προσχολική  Ηλικία και έχω κάνει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία – δυσαριθμία , Διαταραχές Συμπεριφοράς και Υπερκινητικότητας , Ψυχικές διαταραχές , Αυτισμός , Συμβουλευτική Γονέων.

  Παράλληλα έχω εξειδικευτεί  από το  Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π στην Εκπαίδευση Συνόδων και Επιμελητών Παράλληλης Στήριξης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες και επιπλέον κατέχω και το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το  Φάρο Τυφλών και από το Κ.Ε.Α.Τ γνώσης γραφής Braille.

Ενδεικτικά κάποια σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει είναι

Παρακολούθηση σεμιναρίου με θέμα «Αυτισμός»

Παρακολούθηση σεμιναρίου με θέμα «Παιδιά με Δ.Ε.Π.Υ»

Παρακολούθηση σεμιναρίου από την ομοσπονδία Κωφών «Το Μάτι Βλέπει»

Παρακολούθηση σεμιναρίου «Παιδικό Ιχνογράφημα»

Συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα: «Ψυχοκοινωνική στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων»

Συμμετοχή στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Παιδί, Επικοινωνία & Διαδίκτυο»

Έχω κάνει την πρακτική μου Πρακτική άσκηση στο 1ο 12θέσιο Μαράσλειο Πειραματικό σχολείο Αθηνών,  στο 2ο Ειδικό σχολείο της  ΕΛΕΠΑΠ και στο 8ο Δημοτικό σχολείο στο Μαρούσι στο τμήμα παράλληλης στήριξης.

    Παρέχω υπηρεσίες μαθησιακής αποκατάστασης σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και  δυσλεξία στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων –Επικοινωνία , από το 2020.

 

 
Kαλέστε τώρα για μια δωρεάν συνάντηση με την υπεύθυνη


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this