Η ομαδα μας

Η ομάδα μας είναι επιστήμονες με όνομα και επώνυμο, είναι θεραπευτές πάνω από όλα!

Για αυτό και μας αρέσει να είναι γνωστός στον γονέα που θα έρθει στο κέντρο μας ποιός είναι ο θεραπευτής του παιδιού του. 

Σε μια εποχή που κάποιοι απλά δηλώνουν ότι είναι, χωρίς να είναι, και αναλαμβάνουν παιδιά με δυσκολίες χωρίς να γνωρίζουν τί είδους θεραπεία θα έπρεπε να εφαρμόσουν, εμείς από το 2011 απευθυνόμαστε σε γονείς και παιδιά με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.

Συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και των οικογενειών τους με αγάπη και αλήθεια! 

 

Κατερίνα Αρ.Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια, Επιστημονικά υπεύθυνη κέντρων, Μέλος ΣΕΛΛΕ 

Σύντομο βιογραφικό

Η Κατερίνα Αρ. Τσούμα αποφοίτησε απο το 1ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας το 2001. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Πατρών στο τμήμα Λογοθεραπείας απο το οποίο αποφοίτησε το 2006 με βαθμό Λιαν Καλώς 7,37. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας παιδιών και ενηλίκων, παράρτημα Λαμίας. Εργάστηκε απο το 2006 εως και το 2011 ως εξωτερική συνεργάτης σε διάφορα ιδιωτικά θεραπευτικά πλαίσια στη Λαμία, Θήβα, Αταλάντη, Άμφισσα καθώς και σε δημόσια σχολεία ως ωρομίσθια λογοθεραπεύτρια. Έχει πραγματοποιήσει εθελοντική εργασία στο Ειδικό Δημοτικό Λαμίας καθώς και στα ορφανοτροφεία Αρρένων και Θηλέων της Λαμίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων εξειδίκευσης σε όλους τους τομείς που άπτεται η επιστήμη της Λογοθραπείας.

Ενδεικτικά : «Εκπαίδευση στη χορήγηση του Μέταφων τέστ. Αναπτυξιακά δεδομένα και πρόγραμμα ενίσχυσης φωνολογικής επίγνωσης»

«Διαταραχές επικοινωνίας και λόγου στον αυτισμό»

«Παιδιατρική δυσφαγία:Λήψη αποφάσεων σε πολύπλοκους ασθενείς»

«Θεραπεία και αποκατάσταση τραυλισμού στην παιδική ηλικία»

«Εισαγωγή στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση»

« Διαταραχές φώνησης: Αξιολόγηση και θεραπεία»

« The Lindombe Program of Early Stuttering Intervention»

« Παιδικός Τραυλισμός: Αξιολόγηση και Θεραπευτική Αντιμετώπιση»

«Επίμονος Τραυλισμός: Με έμφαση σε εφήβους και ενήλικες»

«Social Stories and Comic strip conversation»

«Intesive interaction & ASD» Πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης και Αυτισμός

« A Three Part treatment plan for oral placement therapy» για τη μυολειτουργική ενδυνάμωση των αρθρωτών

«The Accent method for Voice therapy» για τη θεραπεία φωνής

Lego based therapy,(θεραπευτική μέθοδος ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα σε ομάδα για παιδιά με αυτισμό, Σύνδρομο Ασπεργκερ και διαταραχές στην κοινωνική επικοινωνία).

“Hanen More than words” Certified Slt ( μεθοδος δομημένης εκπαίδευσης των γονιών παιδιών με επικοινωνιακές δυσκολίες και διαχυτες αναπτυξιακές διαταραχές)

“SPEAK OUT!®” Θεραπεία φωνής και επικοινωνίας για άτομα με νόσο Πάρκινσον.

Έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση διαταραχών όπως ο αυτισμός και η αναπτυξιακή καθυστέρηση. Πραγματοποιεί τα λογοθεραπευτικά προγράμματα πρώιμης παρέμβασης στις ηλικίες 0 εως 3 ετών κατα προτεραιότητα.

Είναι η επιστημονικά υπεύθυνη των κέντρων και εποπτεύει την ομάδα των θεραπευτών που πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα.


Λουκία Γεωργακοπούλου, Ιατρός -Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια

Σύντομο βιογραφικό

Η κ. Γεωργακοπούλου έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής και της ειδικότητας της παιδοψυχιατρικής απο το πανεπιστήμιο Σαπιενζα της Ιταλίας. Έχει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση παιδοψυχιατρικών περιστατικών έχοντας εργασθεί σε πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών δομών της Αττικής. Είναι εκπαιδευμένη στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία παιδιών. Αξιολογεί και κάνει τη διάγνωση σε νέα περιστατικά, παρακολουθεί θεραπευτικά παιδιά και εφήβους με ψυχοθεραπεία. Παρακολουθεί την πρόοδο των περιστατικών του κέντρου και κάνει συμβουλευτική γονέων. Είναι στο κέντρο Επικοινωνία απο τον Οκτώβριο του 2017.

 


Γιώργος Παπαπούλιος, Λογοθεραπευτής, Μέλος ΣΕΛΛΕ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Παπαπούλιος Γεώργιος και εργάζομαι ως Λογοθεραπεύτης στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων «Επικοινωνία». Αποφοίτησα από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών στις 14 Δεκεμβρίου του 2016 αφού ολοκλήρωσα την πρακτική μου στο Κέντρο Αποκατάστασης και Φυσικής Ιατρικής «Κένταυρος» και την πτυχιακή μου εργασία με θέμα «Η σχέση της Δυσπραξίας με τις Φωνολογικές και Αρθρωτικές Διαταράχες. Συγκριτική μελέτη των ικανοτήτων Φωνολογικής Ενημερότητας παιδιών προσχολικής ηλικίας με Διαταραχές Λεκτικής Παραγωγής».
Έχω παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια:
Βασική Κατάρτιση PECS
Η Προοπτική της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης για Παρέμβαση στις ΔΑΦ
Βασική Εκπαίδευση στην Εντατική Αλληλεπίδραση
Παρέμβαση στις Αρθρωτικές και Φωνολογικές Διαταραχές
Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία), ΔΕΠΥ και Προβλήματα Συμπεριφοράς
Normal and Abnormal Brain Organization of Language
40 Hour Coursework Requirement for ABA
Learning Through Play with Build me Emotions & Story Tales (LEGO Education Academy)
Επίσης εργάστηκα ως συνοδός παράλληλης στήριξης τη σχολική χρονιά 2018-2019 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λαμιάς.
Η κοινή πορεία με το Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων «Επικοινωνία» ξεκίνησε στις 28 Απριλίου του 2018 και έκτοτε διατηρούμε μία εξαιρετική συνεργασία.


Ιωάννα Λεονταρίδη, Β. Εργοθεραπεύτρια

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Λεονταρίδη Ιωάννα, σπούδασα στην Αθήνα στο ΙΕΚ Μεταμόρφωσης, αποφοίτησα το 2018 και η ειδικότητα μου είναι βοηθός Εργοθεραπείας.
Έκανα πρακτική άσκηση σε νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαιτεϊο, σε ειδικό δημοτικό σχολείο, στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.
Πραγματοποίησα την εξάμηνη πρακτική μου άσκηση στο κέντρο «Επικοινωνια».
Μερικά από τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει είναι:
«δυσλεξία»
«ζώντας και επικοινωνώντας με τον αυτισμό»
«άκρα χείρα»
«σύγχρονες μορφές ψυχοθεραπείας»
Εργάζομαι από το Μάρτιο του 2019 στο κέντρο Επικοινωνία,  και ασχολούμαι με αναπτυξιακές διαταραχές, συγκεκριμένα με Αυτισμό και ΔΕΠΥ αλλά και με ψυχοκινητική καθυστέρηση, Δυσπραξία, Δυσγραφία και Νοητική Υστέρηση. 

Έλενα Κυριάκου, Φιλόλογος – Ειδική παιδαγωγός

Σύντομο βιογραφικό

Η Έλενα Κυριάκου ζει και εργάζεται στην Αταλάντη.
Αποφοιτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου,όπου ολοκλήρωσε τοκ κύκλο σπουδών της στο Τμήμα Φιλολογίας,Τομέας Γλωσσολογίας, με βαθμό  Λίαν Καλώς το 2008. Ειδικεύτηκε έπειτα στην Ειδική Αγωγή, στο  Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έκτοτε εργάζεται αδιαλειπτα ως φιλόλογος στην ιδιωτική  εκπαίδευση και από το 2015 στο Κεντρο “Επικοινωνία “, στον τομέα της μαθησιακης  αποκατάστασης παιδιών  με ιδιαίτερες  ικανότητες. 

 


Λάμπρου Μαίρη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Σύντομο βιογραφικό

H Λάμπρου Μαίρη είναι Ψυχολόγος και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όντας πτυχιούχος Ψυχολογίας με κατεύθυνση στην Κλινική Ψυχολογία και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Ειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στη Διαλεκτική-Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου στην Αθήνα. Παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση, παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα πάνω σε τομείς όπως η Ειδική Αγωγή, η Εκπαίδευση Ενηλίκων, η Υποστήριξη ατόμων σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων / Αιτούντων Άσυλο, η Έμφυλη Βία, η Συμβουλευτική και Προπονητική Ζωή, οι Εξαρτησιογόνες Ουσίες και η Τρίτη Ηλικία.
Από το 2010 έχει εργαστεί εθελοντικά και μη, σε ποικίλους οργανισμούς με κύριο μέλημα την πρόληψη και την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων σε πλαίσια όπως σε σχολικές μονάδες του Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Υποστήριξης Νέων, Γυναικείων ερευνών και μελετών και στην Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών. Τέλος, παρέχει υπηρεσίες ατομικής και οικογενειακής ψυχοθεραπείας στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων – Επικοινωνία.

 


Βασίλειος Δανιήλ , 

Υπεύθυνος λογιστηρίου και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων (σύμφωνα με το GDPR)

 

 

 

 

 

 

 

 


Μελετία Κολοβού, Εργοθεραπεύτρια

Σύντομο βιογραφικό

Η Μελετία Κολοβού είναι πτυχιούχος Εργοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία. Έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση ( Sensory Intergration). Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα Εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθήνας το 2013.
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων ορισμένα εκ των οποίων είναι τα εξής:
Δομημένη εκπαίδευση TEACCH
Σεμινάριο Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγισης σε Δ.Α.Φ και Νοητική Υστέρηση
Σεμινάριο Hallwick
Εκπαιδευτικό- βιωματικό σεμινάριο με θέμα “ Η εκπαιδευτική και θεραπευτική αντιμετώπιση των παιδιών με ΔΕΠ-Υ μέσω της παιγνιοθεραπείας”’
Αναλαμβάνει περιπτώσεις παιδιών με αναπτυξιακά, νευρολογικά, κινητικά, συμπεριφορικά και μαθησιακά προβλήματα, με στόχο την αποκατάστασή δυσκολιών που επηρεάζουν την ανάπτυξή τους, την προσαρμογή τους σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής και την ικανότητα προσαρμογής τους και αλληλεπίδρασης σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε κέντρα θεραπειών με κύριο γνώμονα την αποτελεσματικότητα της εργοθεραπευτικής παρέμβασης.Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα και στην εσωτερική επιμόρφωση του Κέντρου “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ”.
Χαρακτηρίζεται από άρτιες κοινωνικές δεξιότητες και δεξιότητες συντονισμού ομάδων.
Έχει εργαστεί στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Αναργύρων και στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο». Ως πτυχιούχος, εργάστηκε στο 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά «ΑΝΟΙΞΗ», σε κατασκηνωτικά προγράμματα της “ΠΟΣΓΚΑμεΑ”, στο κέντρο αποκατάστασης “ Animus” και σε ιδιωτικά Κέντρα Ειδικών Θεραπείων .

 


Δέσποινα Καλλή, Ψυχολόγος

Σύντομο βιογραφικό

Αποφοίτησα από από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο το 2019 και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχω εκπαιδευτεί σε εργαλείο για την ανίχνευση προβλημάτων στις επιτελικές λειτουργίες, την συγκέντρωση και την προσοχή σε παιδιά και έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο με τίτλο «Πρακτικές Εφαρμογές στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία.». Όσον αφορά την επαγγελματική μου εμπειρία, στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης, εργάστηκα στην Ψυχιατρική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

 


Βασιλική Καρατζιά, Ειδική Παιδαγωγός

Σύντομο βιογραφικό

Η Βασιλική Καρατζιά είναι Ειδική Παιδαγωγός. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Εργάζεται στην Ειδική Εκπαίδευση 6 χρόνια σε δημόσια σχολεία και ιδιωτικά κέντρα πρώιμης παρέμβασης. Οργανώνει ομάδες Κοινωνικοποίησης & Επικοινωνίας ατόμων με αυτισμό. Επίσης, έχει εργαστεί ως Εκπαιδεύτρια Ειδικής Αγωγής στο Ι.Ε.Κ. Βρεφονηπιοκομίας. Έχει κάνει πλήθος εκπαιδεύσεων στις Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσγραφία) και είναι εξουσιοδοτημένη συνεργάτης του Α΄ ΤΕΣΤ (Αξιολογητικό εργαλείο Ανίχνευσης Πρώιμων Μαθησιακών Δυσκολιών). Έχει εκπαιδευτεί στο Α.Β.Α (Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς σε Διαταραχές Φάσματος του Αυτισμού), στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, στη Βraille (Σύστημα γραφής & ανάγνωσης παιδιών με τύφλωση), στην εκπαίδευση παιδιών με σύνδρομο Downffective Education for children with Down syndrome in school 4-16 years, U.S.A) και στην Συμβουλευτική ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Συγγράφει άρθρα ειδικής αγωγής σε διάφορες εφημερίδες και διαχειρίζεται την σελίδα «Πρώιμη Παρέμβαση», με σκοπό την ενημέρωση γονέων και συναδέλφων σε θέματα ειδικής αγωγής.

 


Θωμαή Γκόγια, Ειδική Παιδαγωγός

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Θωμαή Γκόγια και εργάζομαι ως ειδική παιδαγωγός στο Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων <<Επικοινωνία>>.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στη ψυχολογία από τις 28/11/2016 όπως προκύπτει και από τη κατάλληλη βεβαίωση επάρκειας γνωστικού αντικειμένου. Προς περαιτέρω εξέλιξη των βασικών μου σπουδών εξειδικεύτηκα για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση(Master in special Education). Στην εργασιακή μου εμπειρία συμπεριλαμβάνονται η συνεργασία μου με το σύλλογο ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ στο πλαίσιο στήριξης ατόμων με αναπηρία καθώς και η στήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες σε τμήματα ένταξης όπως αυτό του 5ου Γυμνάσιου Λαμίας. Επίσης εργάστηκα και για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όπως αυτές προσφύγων ως υπεύθυνη ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας. Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια αναφορικά με τα παιδιά, την οικογένεια και το ρόλο του σχολείου στις μέρες μας.

Για το Κέντρο Λόγου και ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων <<Επικοινωνία>> εργάζομαι από το Νοέμβριο του 2019 στο πλαίσιο της μαθησιακής αποκατάστασης παιδιών με ιδιαιτερότητες και η συνεργασία μας είναι άριστη.


Μαρία Γιαννακοπούλου, γραμματειακή υποστήριξη

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Μαρία Γιαννακοπούλου και εργάζομαι στην γραμματεία του Κέντρου Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης Παιδιών και Ενηλίκων «Επικοινωνία» από τον Οκτώβριο του 2019. Αποφοίτησα από το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας το 2011 πραγματοποιώντας την πρακτική μου άσκηση στο Μαιευτικό, Γυναικολογικό και Χειρουργικό Κέντρο «Λητώ». Στην συνέχεια εργάστηκα ως γραμματεία διεύθυνσης στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Διαμαντόπουλος» και έπειτα στον Όμιλο Ιατρικών Εταιρειών «Βιοϊατρική» ως υπάλληλος γραφείου-εξυπηρέτησης πελατών. Παράλληλα, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστημίο στο τμήμα «MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

 

Kαλέστε τώρα για μια δωρεάν συνάντηση με την υπεύθυνη


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this